Nice hair – we care!

 

Det er sådan helt hyggeligt når snakken falder på emnet: HÅR! Hvor er der dog mange skrøner, skrækhistorier, råd osv osv. Man kan blive helt forvirret! Jeg vil derfor dele et par af mine ”egne” råd, som den fremragende frisør jeg jo er! Så er det nu du sikkert kigger på mit hår og tænker ”yaaaaiks, Jeg skal ikke have råd fra en der begår terror mod sit eget hår, så meget som hun gør” og det er nu jeg siger: Det kan du roligt gøre! Jeg ved et og andet.. (7 år Niller.. hahaha  :-D) Tilbage  på sporet –> for JO, jeg ved hvad der er rigtigt og forkert at gøre mod sit hår – men det hænger jo ikke altid sammen med, hvordan man gerne vil se ud. Så læs med her (og følg mine råd for et sundere hår, hvis du har lyst)

Hårvask: Jeg går efter at vaske mit hår hver 3. dag! Ville gerne kunne strække den længere, men det er ikke altid muligt. Hver gang du vasker dit hår, slider du på håret – både med shampoo og varmt vand. Så hold det på et minimum. Hovedbunden er indrettet sådan, at man faktisk kan vænne den til ikke at vaske håret så ofte. Hvis du vasker håret hver dag, bliver håret vant til det og begynder derfor at fedte hurtigere. Hvis du kæmper med fedtet hår, kan det være en rigtig god idé at give håret ”en kold tyrker”, Du kan fx lade vær med at vaske det en hel uge (hvis du har mulighed for det og ikke generer os andre ;-) ) Men det skulle meget gerne fortælle hovedbunden, at den ikke har brug for at blive vasket så tit og den vil derfor selv regulere sin egen produktion af talg.

Shampoo: Når du så vasker dit hår, så vask det med shampoo 2 gange!  En gang er ikke nok, hvis du spørger mig. Første omgang vil fjerne rester af skidt, snavs, hårprodukter osv, og anden omgang vil rengøre håret! Når du vasker håret, så fordel shampooen på fingerspidserne og ikke i håndhulen. vær sikker på du når rundt, over hele hovedbunden! Husk så, det er shampooen der gør håret rent – IKKE SKUMMET!

Balsam/conditioner: Er til længderne – IKKE til hovedbunden. Gør dig selv den tjeneste at investere i en god en.

Hårkur: Jeg bruger det gerne 2 gange om ugen, mest fordi mit hår er så über-smadret! Det er lidt en form for falsk tryghed, for når et hårstrå først er ødelagt, kan det altså ikke repareres helt igen. Du kan få det til at syne sundere, men det kan ikke blive 100% godt igen. og så igen, hvis det ser sundt ud, er der vel ikke nogen der ved om det er det, eller ej! Fake it till you make it, Jeg ELSKER en lækker hårkur!

Føntørrer, glat, krøl: Ville ønske jeg kunne lade vær! Det er den værste rape du kan udsætte dit hår for. Ikke desto mindre, stopper jeg ikke. Tilgengæld kan du passe bedre på håret ved at varmebeskytte det! Brug en spray eller en creme der beskytter håret, så er det produktet der bliver brændt af – ikke dit hår ;-)

Frisør-besøg: Og nej – du behøves ikke blive klippet hver eneste måned. men en tur i frisørstolen kan altså gøre underværker. Er du korthåret skal håret selvfølgelig klippes oftere, da det ellers hurtigt vokser ud af form. Er du langhåret og gerne vil have længere hår, må der gerne gå lidt længere tid mellem besøgene. Man siger hår vokser i gennemsnit 1-1,5 cm om måneden, så det nytter ikke at få klippet 2 cm af hver anden måned, hvis du gerne vil have længere hår. Til sidst vil jeg gerne lige understrege at hår ikke vokser hurtigere når du er blevet klippet – men i mit tilfælde er det bedre at få klippet spidserne af lidt oftere, da mit skam-blegede hår ellers bare knækker af!

 

 

Håber ovenstående har besvaret nogle af jeres hår-spørgsmål, ellers så tøv ikke med at kontakte mig. Jeg vil i løbet af den nærmeste fremtid komme ind på hvilke produkter jeg bruger og hvilken hemmelig opskrift jeg har brugt for min nuværende hårfarve,  (Jeg ved i er mange der vil høre det) mihihihi… :*

IMG_9299

 

 

Kys J

4 comments on “Nice hair – we care!

  1. Jeg vil såååå gerne vide hvilke shampooer og balsamer der er de bedste! :-) Skal man virkelig op og give 200 kr. for 250 ml? Eller er de billigere ligeså gode?

    • Hej P :-)
      Jeg skal nok komme nærmere ind på shampoo/balsam-snak, både på budget og uden – samt sætte dem op mod hinanden :-) Håber det vil hjælpe dig.

      Kyyyyyyys

Skriv et svar